ameliyatsız iple yüz germe

Ameliyatsız İple Yüz Germe

Bu blog bilgilendirme amaçlı olup kliniğimizde sadece burun estetiği ameliyatları, botoks ve dolgu yapılmaktadır.

Ameliyatsız iple yüz germe işlemi düz ya da kılçıklı ameliyat ipleri kullanılarak yapılan bir cilt germe yöntemidir. Yüz asma ise daha kalın ve kılçıklı ipler ile sarkan yerlerin askıya alınmasıdır.

Son yıllarda tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bu yöntem yüz, boyun ve vücutta çeşitli alanlarda uygulanabilmektedir. İple asma özellikle sarkan yanak ve çene görüntüsünün düzelmesinde kolay ve güvenli bir yöntemdir. Ameliyatsız iple yüz germe hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Cilt altına yerleştirilen ipler sayesinde birkaç hafta içinde kollajen üretiminin artmasıyla kırışıklıklar azalmakta, cilt elastikiyeti artmakta ve sarkan yerler toparlanmaktadır.

Doku içine bırakılan iplerin oluşturduğu destek dışında iplere karşı oluşan yabancı cisim reaksiyonu ve iğne girişinin yaptığı etki de cilt yenilenmesine katkı sağlamaktadır. Daha fazla sarkma, kırışıklık ve elastikiyet kaybı olan hastalarda ise Cog denilen ipliklerle asma işlemi yapılarak ameliyatsız iyi sonuçlar alınabilmektedir. İşlem hem kadın hem de erkek hastalara uygulanabilir. Botoks, dolgu gibi diğer kozmetik işlemlerle kombine edilebilir.

İple yüz germenin etkili olduğu alanlar nelerdir?

Üst, orta ve alt yüz ile beraber boyun sarkıkılıkları en sık uygulama yaptığımız alanlar olup ayrıca kaş kaldırma ve üst göz kapağının düşüklüğü durumlarında da sıklıkla uyguluyoruz.

İple yüz germe işleminde hangi ürünler kullanılır?

Birçok ip çeşidi ve uygulama yöntemi bulunduğundan hangisinin hasta için en uygunu olduğuna uzman ve bu konuda tecrübesi olan bir hekim karar vermelidir. Bizim kullandığımız yöntem sağlık için uygunluğu kanıtlanmış PDO (polidioksanon) ameliyat iplikleridir.

İple yüz germe uygulaması nasıl yapılır?

Uygulama lokal anestezi altında klinik şartlarında yapılan 20 dakika süren bir işlemdir. Krem ile uyuşturmayı takiben ince uçlu iğneler ile lokal anestezi sağlayarak yaptığımız oldukça konforlu bir uygulamadırUygulama yapılacak bölgeler belirlenerek bu bölgelere işaretlemeler yapılır. Özel iplikler işaretlenen bölgelerden cilt altına ince iğnelerle yerleştirilir.

Bazı hastalarda oluşabilen küçük morluklar dışında bir beklenen bir komplikasyonu yoktur. İşlemden sonra hasta günlük yaşantısına geri dönebilir ve makyaj yapabilir. Sonrasında birkaç hafta travmadan korunması, ovuşturma-masaj ve yüzüstü yatmaktan kaçınılması önerilmektedir.

Etkisinin 2 yıl kadar devam ettiği bildirilmektedir. Gereğinde tekrarlayan uygulamalar da yapılabilir.

İple yüz germe ve asmanın yan etkisi var mıdır?

Uygulaması kolay ve oldukça güvenli bir yöntemdir. Yapılan çok sayıda uygulama ve bilimsel çalışmalarda herhangi bir yan etki görülmemiştir. Uygulama yapılan alanda şişlik, morluk, hassasiyet oluşabilir. Bazı yöntemlerde iplik iğnelerinin girdiği yerlerde gamze denilen çukurcuklar oluşabilir. Tüm bu etkiler 5-7 gün içinde gerileme göstermektedir.

İple yüz germe uygulama sonrası nelere dikkat edilmelidir?

İşlem sonrasında 2-3 günlik ağrı kesici ve 5 günlük antibiyotik öneriyoruz. Ayrıca hasta yüzünü ovuşturma gibi aktivitelerden kaçınmalı ve 3 hafta diş tedavisinden uzak durmalıdır. Daha evvel kalıcı dolgu uygulanan kişilere ip tedavisi önermiyoruz. İşlemin hemen sonrasında ciltte aşırı gerginlik ve bazen gamzelenmeler olalir, bunlara sabır göstermek ve 6 hafta sonra kaybolacaklarını ve normale döneceklerini hastalarımıza izah ediyoruz.

Sorularınız mı var?

Video Konferans ile tüm merak ettiklerinize cevap bulabilirsiniz

Related Posts