Ameliyat sonrasında takip: Ameliyat çıkışında diren dediğimiz pıhtı temizleyecek vakumların 4-5 kün kalmasını istiyoruz. Günlük pansuman ve 10. günde dikişlerini alıyoruz
Ameliyat sonrasında görülebilecek olası istenmeyen durumlar: Bunlar normalde görünmeyip bazen karşılaştığımız sorunlardır. Fakat bunlardan da hastayı bilgilendirmeye mecburuz. Bu ameliyatın hem tekniği hemde takipleriyle gerçekten önem arzetmekte olup asla hafife alınmayacak bir ameliyat olduğunu belirtmek isterim. Siniri görüp koruduğumuz hastalarda bile ödeme bağlı hafif yüz kaslarında zayıflama olabiliyor, bu geçici durum genelde 1-2 haftaya tamamen düzeliyor. Tükrük fistülleri nadiren de olsa görülebilecek diğer bir sorun olup 2-3 haftalık baskılı pansumanlarla düzeliyor. Parotis kitlesi cerrahisi hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.
Bu ameliyatı 3,5 X Loop ve Medtronic NIM-3 sinir monitörüyle uyguluyorum. Uzman olduktan sonra toplam 50 nin üzerinde civarında parotidektomi ameliyatı uyguladım. Herhangi bir kalıcı yüz siniri yaralanmasıyla karşılaşmadım, birkaç hastada kısa sürede düzelen kısmi yüz felci ( operasyon esnasındaki ödeme bağlı) ve tükürük fistülü vakalarım oldu oldu, bunlar pansuman ve medikal tedaviyle tamamen düzeldi. Bu risklerin özellikle sinir monitörü ile oldukça güvenli olmasına rağmen bu ameliyatı uygulayacağım tüm hastalarıma özellikle yüz siniri felci ihtimalini mutlaka bildiriyorum.
Üstteki resimde BT tetkikinde sağ parotis tümörü görülmektedir
Ok işaretiyle parotis tümörü görülmektedir
Operasyon esnasında Fasiyal sinir ( yüz siniri) ok işaretiyle gösterilmiştir